Haarverzorging

De verzorging van een haarstuk en haarwerk is essentieel voor een blijvend lange levensduur. Het is belangrijk het haar met de juiste producten te behandelen. Producten van HairOlicious zijn speciaal ontwikkeld voor deze haarstukken en haarwerken en geven het haar wat het nodig heeft.

Het wassen van het haarstuk
Het haarstuk of haarwerk dient nooit te worden geweekt in een bak water. Het haar zal opzwellen en afbreken als gevolg hiervan. In een gevulde kom water, gemengd met HairOlicious Extreme Shampoo wordt het haarstuk of haarwerk gewassen. Dit hoeft enkel dertig seconden te duren. Knijp het haar uit zoals een wollen jas uitgeknepen zou worden.

Let op! Wrijf nooit over de haarstukken, dit beschadigt het product.

Deze routine dient altijd tweemaal achter elkaar gedaan te worden. Nadat het haarstuk of haarwerk gewassen is, wordt deze op een handdoek gelegd en opgerold en zachtjes uitgewrongen.


Verzorgen van het haarstuk
Verdeel op een handdoek droog haarstuk of haarwerk het HairOlicious Extreme Mask en laat het product 15 tot 20 minuten inwerken. Deze behandeling is van groot belang. Het HairOlicious Extreme Mask zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en de kleur van het haarstuk of haarwerk behouden blijft.

Verzorging met zijdeproducten of olie
Na het wassen en verzorgen wordt op het handdoekdroge haar een zijdeserum of een verzorgende olie aangebracht.

Drogen en stylen van het haarstuk
De haarstukken en haarwerken van natuurlijk haar kunnen geföhnd en gestyled worden. De tang dient keramische platen te hebben. Deze dient op maximaal 180 graden gebruikt te worden. Vooraf dient er een beschermingsproduct gebruikt te worden. Om het stylen zo makkelijk mogelijk te maken, dient het haarstuk of haarwerk al geplaatst te worden op het hoofd, of door een derde te worden vastgehouden.

Gebruik van haarcosmetica
Gebruik milde finishproducten zoals wax, gel of een zachte haarspray voor de haarstukken of haarwerken. HairOlicious raadt het gebruik van extra sterke fixatie en verstevigers ten zeerste af.